Publicat în Cenaclul Literar „Magia cuvântului”, critică literară, literatura romana, literatura spaniolă

Revista bilingvă română-spaniolă „Passion 4 life”


Biblioteca Centrală este în toiul proiectului „Provocarea verii”. Vara nu știe de vârstă și observăm cum suntem prinși în hora timpului. Recent am primit un colet din Madrid, Spania – o revistă și două cărți (Vă rog să ne urmăriți pe pagina de Facebook rubrica Cartea care ne-a pășit pragul).

Revista „Passion 4 life” este una bilingvă, apare în limbile română și spaniolă. Este un produs de calitate iberică, apărut dintr-o colaborare frumoasă explicată chiar în prima pagină de directorul publicației Costinel LUNGU: „Un punct comun, care ne caracterizează, fără echivoc, este abilitatea de a împărtăși cu ceilalți ceea ce ne oferă fericiri. Folclorul și credința, poezia, pictura, sportul și sănătatea sunt câteva din componentele frumoase, participante la viață”. În același context este explicat și titlul revistei: „Viața este pasiune, iar creație, proiecția divină a valorilor interioare ale sufletului”.

Pe copertă ne întâlnește privirea cântăreței de muzică folk Marilena TRIFAN, pe care Sala cu Coloane își amintește de vocea ei memorabilă.

Enumerăm compartimentele revistei (menționând redactorii: dr. conf. Victoria Fonari, Marina Dirul): Editorial; Artiști, spirit și creație; Artă; Sănătate și sport; Poezie; Credința din noi; Mass-Media; Activități culturale; Travel; O poveste…; Bucătăria, gust și percepție. Și ceea ce considerăm că ar interesa și Direcția Cultură, și pe toți cititorii bibliotecii noastre constituie genericul ArtChișinău. În această secție, cu titlul Sărut orizontul, este prezentată creația poetică a scriitoarei Victoria FONARI, fiind incluse 9 poezii (după formatul acestei reviste versurile sunt traduse în limba spaniolă). Urmează portretul de creație a artistului plastic Aurel GUȚU, un invitat ales care și-a selectat lucrările pentru a orna Sala cu Coloane cu picturile sale.

Vă invit să răsfoiți revista și în format online, accesând linkul aici.

Nadejda Mășcăuțanu, Șef filială Biblioteca Centrală

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s