Publicat în ACTIVITĂȚI BC, Donaţii, LANSĂRI DE CARTE

DONAŢIE RECENTĂ: CARTEA DE AUR A BASARABIEI ŞI REPUBLICII MOLDOVA


DONAŢIE RECENTĂ: CARTEA DE AUR A BASARABIEI ŞI  REPUBLICII MOLDOVA

 

DSCN1999Ieri, 24 mai 2016, la Biblioteca Centrală a BM “B.P.Hasdeu” a avut loc lansarea volumului “Cartea de Aur a Basarabiei şi Republicii Moldova” semnată de publicistul Denis Roşca.

Este o carte apărută la Editura Pontos din Chişinău în anul curent şi are 652 de pagini. Volumul depăşeşte formatul A4, are o copertă cartonată, originală, tipărit într-un tiraj limitat de 300 exemplare. Cartea nu este altceva decât un dicţionar cu character enciclopedic şi prezintă un interes deosebit pentru cititori și cercetători.

La deschiderea cărţii este amplasată o precuvântare, semnată de cunoscutul scriitor şi publicist Vlad Pohilă. Tot domnia sa a fost şi moderatorul lansării acestul volum solid, care conţine un număr impunător de articole despre sute de personalităţi născute în Basarabia, Moldova sau care într-un fel sau altul au tangenţe cu acest spaţiu geografice şi istorice.

Cartea este executată la un invel înalt poligrafic şi conţine un număr mare de fotografii, imagini colorate şi negru-alb. Sigur că lansarea acestui volum a trezit interes major şi din acest motiv, Sala Mare a Bibliotecii Centrale era arhiplină. Mijloacele de informare n-au ratat şansa de a pune în lumină acest eveniment cultural şi ştiinţific.

Ca semn de recunoştinţă, autorul Denis Roşca a făcut donaţie Bibliotecii Centrale a BM “B.P.Hasdeu” un volum al cărţii sale pe care a scris:

DSCN2001

Lasă un comentariu